nové-sídlo-FF

Katedra historických věd

Katedra historických věd Fakulty filozofické Západočeské univerzity v Plzni je výzkumným a pedagogickým vysokoškolským střediskem zabezpečujícím výuku bakalářského studijního oboru Historie (studijní program Historické vědy), navazujícího magisterského oboru Moderní dějiny (studijní program Historické vědy) a doktorského studijního oboru Moderní dějiny (studijní program Historické vědy).
Katedra

O Katedře

Aspirací pracoviště je vybudovat respektovanou vědeckou instituci představující plnohodnotnou součást mezinárodního akademického společenství, jejíž pracovníci se ve svých výzkumech  snaží studovat problematiku dějin za použití mezioborového přístupu a při zohlednění globálního rámce setkávání a střetávání Západu s mimoevropskými společnostmi. Studijní obory Katedry historických věd zohledňují kromě důrazu na důkladnou faktografickou znalost rovněž dosažení vysoké jazykové kompetence, profesní flexibilitu na trhu práce a široké možnosti realizace studijních pobytů na prestižních zahraničních univerzitách. Studium na Katedře historických věd Fakulty filozofické Západočeské univerzity v Plzni tak vychází vstříc nejnovějším trendům a výzvám výuky historie na počátku jednadvacátého století a ukazuje historickou znalost nejen jako mimořádně podnětnou a zajímavou intelektuální činnost, ale také jako perspektivní prostředek a cestu ke kvalitnímu profesnímu uplatnění v dnešní dynamické globální společnosti.

Aktuality

Státní oblastní archiv v Praze hledá pracovníka badatelny

Vážené kolegyně, vážení kolegové, 

Státní oblastní archiv v Praze hledá nové posily do pracovního týmu. Uváděné pracovní místo je vhodné pro studentky a studenty posledních ročníků archivnictví, historie nebo jiného příbuzného oboru nebo jako startovací pozice v archivu (práce v mladém kolektivu, získání přehledu o deponovaných archiváliích v typickém státním oblastním archivu, zisk praxe v aplikaci zákona o archivnictví a spisové službě a přidružených vyhlášek do běžné praxe apod.). Lze jej kombinovat se studiem. Více detailů naleznete zde. 

Konzultační hodiny doc. Novotného

Dne 26. 3. se ruší konzultační hodiny doc. Novotného. Konzultace je možno využít v náhradním termínu, tj. ve středu 27. 3. od 15:00 do 16:00. Děkujeme za pochopení. 

Konzultační hodiny dr. Fischerové

V týdnu od 25. 3. do 29. 3. se mění čas konzultačních hodin dr. Fischerové. Mimořádně proběhnou v pondělí v čase od 8:20 do 9:20 hodin. Děkujeme za pochopení. 

INTER-24 (FREE MOVERS).

Vedení Fakulty filozofické ZČU vyhlašuje výběrové řízení pro studenty bakalářského, magisterského a doktorského studia FF ZČU na obsazení volných míst v rámci programu INTER-24 (FREE MOVERS). Více informací naleznete zde. 

Novinky z fakulty

Pozvánky

Main invitation default image